EQUIP NAFENT BTT

EQUIP NAFENT BTT

diumenge, 30 de gener del 2011

Fangueigs per un tub


Ja feia dies, per no dir mesos que no plovia ni nevava. Els boscos eren d’allò més secs i la veritat és que feia falta que plogués. Doncs per fi ha arribat, la sort és que aquest matí de Diumenge ha fet una treva i hem pogut sortir amb BTT. Aviem quedat a les 9:00 puntuals cap al pavelló de Besalú. Érem: en Molas, Albertí, Marc (de St. Feliu), Casquet, Eruk, David (el del càmping), en Lato que si no arriba ésser per l’Eruk, que l’ha trucat, o sigui l’ha despertat, encara dormiria, ja que estava enganxat completament els llençols, últimament va endarrerit de son, je je. Bé, hem fet tres grups, el primer i únic representant era en Casquet, que com sempre va cap a Sant Ferriol. El segon grup, format per en Lato, Eruk, i en David, han anat a tocar neu, cap a La Mare de Deu del Mont. I el tercer i últim, en Molas, Marc, Albertí i un servidor, que hem anat a fer una volta entre Crespià i Maià.

Avui portava la batuta l’Albertí, que tenia ganes d’anar cap el Pedró, que es troba a prop de Can Noguer de Segueró. Hem anat direcció a Fares, creuem la carretera i agafem el camí de la resclosa, que et porta cap a Esponellà. Tot seguit carretera fins a Crespià, on agafem la pista el costat de l’escola que et porta fins la nacional II, direcció Figueres, on l’hem creuat per anar a buscar la pista que vam fer, per la Montcal Maià. Aquesta estava plena de fang, era un poti poti. Hem anat fins l’Alzina, que l’hem deixat per la dreta per anar cap a la creu. Allà hem agafat el camí de la dreta per anar a sortir a la carretera que va cap el Mont. Agafem direcció cap a Beuda, fins arribar al cartell de l’alta Garrotxa, on hem agafat la pista de la dreta, que s’enfila cap el Pedró. No hi havia estat mai, és on hem fet la foto de rigor. L’albertí m’ha comentat que un any per la Montcal Maià, si va passar. Descansem una estoneta i agafem un corriol de baixada amb molta pedra, on anem a sortir el costat mateix de Can Noguer de Segueró. Tot seguit cap a Maià falta gent, passant per la pista que va a sortir a la Guixera. Ja quedava poc, un cop a Maià agafem la pista cap a Besalú, aquesta vegada trenquem a l’esquerra abans del camp dels avions, per Així passar per la Confiança, Pont de Besalú i destí final, a Can Quei per fer la ja tradicional cervezeta. Allà ens hem trobat els companys que avien anat el Mont, en Mañas i més tard ha vingut en Willis, que treballava per la tarda. Per cert el Diumenge que ve m’ha dit que feia Festa., o sigui que ja ens podem preparar. En total ens han sortit uns 38 Km. Salut a tothom.

dissabte, 22 de gener del 2011

Mai t'oblidarem Leo













Avanç de posar-me a escriure la sortida d’avui, vull dedicar-la a la Leo, que el passat Dimecres ens va deixar a l’edat de 36 anys. Era una amiga de de tot cor, d’aquelles que quant la necessitaves sempre i era. Des d’aquest Blog en representació de tota la Colla dels Nafent vull donar ànims a en Moi, Carla i a tots els seus Familiars.

Aquest Dissabte hem anat a fer una ruta d’aquelles de pata negre. Érem: Climent, Anguita, Cesc, Hurnós, Àngel i un servidor. Hem quedat a les 8:15 a Besalú, amb les bicis carregades als respectius cotxes, per anar cap a Sant Llorenç de la Muga, a fer la volta al Pantà de Boadella. A primera hora fotia un fred que pelava, el termòmetre digital del cotxe marcava uns -6º de temperatura. Un cop hem arribat a St. Llorenç i comencem a pedalar, amb pocs moments comencem a entrar en calor, ja que només començar ja ens enfilem pujada amunt. Agafem la ruta de BTT nº4, ( http://ca.salines-bassegoda.org/centre-btt/rutes-btt/ruta-btt-04-volta-al-panta-403.html) que per cert està tot molt ben indicat, a quasi tots els trencants si pot trobar un cartell, aquest de amb el nº de color vermell, que vol dir la dificultat. Comencem per pista fins arribar el mirador del pantà , on es pot veure una vista impressionant. Després baixada i a travessar el pantà per la presa. Agafem varis camins molt guapos que ens porten a l’embarcador, allà anem una estona a tota vora de pantà, que per cert està força ple, en vist altres anys. Comencem a veure el cartell de Maçanet de Cabrenys i això ens dona ànims ja que aquesta vegada si, parada i fonda. Anem el bar de al plaça a esmorzar una mica ja que necessitàvem recuperar forces. Un cop ben tips i de fer tertúlia, toca agafar el camí de tornada. Aquest, comença amb una forta pujada, ideal per pair l’esmorzar. El cap de poc fem una baixada molt guapa, tot ple de salts, on disfrutem com nens. Ja només quedava fer l’última pujada, avanç d’arribar al lloc de sortida on teníem els cotxes a Sant Llorenç de la Muga. Una volta d’allò més recomanable, tot ple d’indicacions, que no sol passar gaire i això que nosaltres portàvem gps, per això vull felicitar la feina que fan el consorci de Btt de les Salines-Bassegoda, a l’hora de marcar camins i senyalitzar-los. Ens han sortit uns 36 Km amb un desnivell acumulat d’uns 1700m. Fins la pròxima i salut a tothom.


diumenge, 16 de gener del 2011

Nafent Quilòmetres...





Diumenge de primavera, és el què ha fet aquest matí i ja en van uns quants. Un dia radiant, que sembla que no estiguem passant l’hivern. En fi, és el que hi ha i per això he quedat aquest matí, amb la colla dels Desfrenats a les 9:00, puntuals al Pavelló. Aquesta vegada érem uns quants: Rescalvo, Albertí, Mañas, Jordi Molas, Paco, el del Càmping i un servidor. En Willis(http://unbikerdepages-ferriol.blogspot.com/) i la Lídia han marxat més d’hora hi han anat tots solets cap a Rocacorba, una ruta d’uns 60km, quasi res, aquest si que van forts. Bé nosaltres hem anat a fer una volta ja força habitual i molt xula, que és fer trossos de la Desfrenada, combinats amb la MontcalBike 2010. Pujant la trivana per anar a buscar el corriol de dalt, que està de muerte!!! El pressi és un Linze baixant per allà, no hi ha deu que l’atrapi. Després direcció cap a Santa Magdalena i cap a buscar la baixada ja mítica dels tobogans, que per cert avui hem fet feina, ja que hem tret l’arbre que fa dies que hi havia el final de la baixada, ara ja tenim tota la baixada neta fins a baix. Aquesta baixada l’haurem de catalogar, ja que tothom que i passa queda al·lucinat. Ja començava a ser una mica tard i hem decidit anar ja direcció cap a Besalú, passant per algun que altre corriol. Un cop a Besalú, no podia faltar la parada obligatòria a Can Quei, per fer la ja merescuda cervezeta. En total ens han sortit uns 33 Km.

PD : Aquest Dissabte passat uns quants de la Colla dels Nafent, van anar a fer una volta cap a Crespià, d’uns 50 Km de recorregut. Eren : En Bereques, Anguita, Climent i Xicu. Així m’agrada, que la cosa no pari, ja veig que es comença animar. Jo no i vaig poder anar, però hem quedat per aquest Dissabte dia 22, per agafar la furgo i anar cap al pantà de Boadella, o algun altre lloc. Bé ja n’anirem parlant. Salut a Tothom.

diumenge, 9 de gener del 2011

Ruta "Made in Galceran"





Primera sortida amb BTT de l’any. Ja era hora, després d’uns quants dies de vacances per Madrid, de tapeo i de compres, per un tub, tocava fer una miqueta d’esport, si res més no per cremar unes quantes calories, que ja convé. Bé, aquest Dissabte vam quedar a les 9:00 del matí, al pavelló de Besalú. Érem: en Rescalvo, Àngel, Jordi Molas, en Paco i un servidor.

La veritat és que tots estàvem una mica malament físicament, ja que portàvem dies sense entrenar i no era plan fer una gran sortida molt forta, per quedar tots trinxats. L’Àngel, que és un gat vell, va dir que cap problema, que el seguíssim, que ja ens faria de guia i així va ser. Vam sortir cap el camp d’els avions i tot seguit cap a Maià, on vam fer un tram de la Marxa de Pedalmaià 2010, amb els trampolins incorporats, que com més i passo més m’agrada. Després vam travessar la Nacional de Figueres i vam aprofitar per fer, una part de la Marxa de Crespià 2010. La pujada més forta que vam fer va ser la linea, que la vam pujar tota a peu. Un cop a Crespià vam decidir anar direcció a Esponellà i agafar el camí de la resclosa i cap a Besalú falta gent, ja que era un pel tard. En Molas pare, estrenava la nova màquina , la veritat és que és una passada, una rígida, Specialized Stumpjumper de carbono , amb només dos plats. De fet, d’aquí a pocs dies comença l’Open Martin i Conesa i segons sembla i vol pendra part. Un cop a Besalú, primera cervezeta a Can Quei de l’any, per recuperar forces. Una volta molt maca on pràcticament tots els trams eren ciclables i passaven per corriols molt xulos, amb moltes baixades, força planes i poques pujades: ruta “made in Galceran”, aquest si que en sap. En Total encara, vam fer uns 42 Km, que està prou bé. A partir d’ara s’han acabat les vacances i comença la rutina i a veure si els companys de la Colla dels Nafent, es posen les piles i comencen a fer alguna sortida, ja que sembla que en aquestes èpoques de l’any estiguin hivernant, la bici, la majoria ni la toquen. Salut a tothom.